RSS je najjefikasniji način praćenja vesti. Da biste se prijavili (Subscribe) na tzv. RSS Feed i bili obavešteni o najnovijim vestima odmah po startovanju pretraživača (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari...), kliknite na ikonu , odaberite servis na strani sa vestima (npr. Live Bookmarks), a zatim kliknite na Subscribe Now.

Više...

feb
21

PETICIJA

Lekarska komora Srbije pokreće peticiju za izuzimanje lekara od obaveze plaćanja "solidarnog poreza" i ukidanje zakonskih odredbi koje se odnose na zabranu zapošljavanja lekara u javnom sektoru. Molimo lekare da se odazovu u što većem broju.

Više...

jan
27

Saopštenje LKS

Poštovane koleginice i kolege,

Posle niza neprimerenih i zlonamernih insinuacija od strane užeg rukovodstva Srpskog lekarskog društva, predvođenog gospodinom Radojem Čolovićem, primorani smo, radi istine i pravde, da se obratimo svim lekarima u Srbiji. Do sada nismo reagovali, ne zbog nedostatka protivargumenata, već zbog želje da ne urušimo ugled i dostojanstvo lekarske profesije uključivanjem u prizemne i ostrašćene, a pritom potpuno neutemeljene napade na Lekarsku komoru Srbije. Pamfleti nisu način da se rešavaju problemi, a nisu ni primereni akademskom nivou.

Više...

Štampa
jan
24

Javni poziv za akreditaciju programa KE

Zdravstveni savet Srbije

Broj: 153-02-4294/2013-01
Datum: 02. 12. 2013.
Beograd

Svi zainteresovani subjekti koji mogu sprovoditi postupak kontinuirane edukacije (u daljem tekstu: KE) zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika prema Pravilniku o bližim uslovima za sprovođenje kontinuirane edukacije za zdravstvene radnike i zdravstvene saradnike ("Službeni Glasnik RS", br. 2/11) treba da dostave poštom svoje predloge programa nadležnoj Komori zdravstvenih radnika:

jan
23

GLASNIK LKS

Broj 19

DECEMBAR 2013


ETIČKI ASPEKTI TRANSPLANTACI JE ORGANA // AKTUELNOSTI KOMORI // SRPSKI LEKARI IMAJU DOBRU REPUTACIJU // INTERVJU // ZDRAVSTVENI SISTEM // NOVE TEHNOLOGIJE // MOBILNA APLIKACIJA SKIN-SCAN // SA STRUČNIH OKUPLJANJA // SAVETI PRAVNIKA RLKB // PREDSTAVLJAMO ZDRAVSTVENU USTANOVU // DVA JUBILEJA KLINIKE ZA NEUROHIRURGIJU KCS // PRVA PRIVATNA PLATFORMA ZDRAVSTVA U SRBIJI // KOREKCIJA „LEVKASTIH GRUDI“ I KOD ODRASLIH // LEKARI PIŠU // PRENOSIMO IZ DRUGIH GLASILA // KME // IN MEMORIAM // IZ ISTORIJE MEDICINE // ODLUKE SUDOVA ČASTI //

 

 

Više...
dec
24

Predaja potvrda sa KME

Poštovani,

Podsećamo Vas da je članom 10. stav 3. Pravilnika o bližim uslovima za sprovođenje kontinuirane edukacije za zdravstvene radnike i zdravstvene saradnike ("Sl. glasnik RS", br. 2/2011) propisano da "zdravstveni radnici nadležnoj komori dostavljaju na kraju svake licencne godine potvrde o učestvovanju na programima kontinuirane edukacije u toj licencnoj godini".

Rok za predaju potvrda o učestvovanjima na programima KME u toku 2013. godine za lekare čija je licencna godina počela sa 01. 01. 2009, 01. 01. 2010, 01. 01. 2011, 01. 01. 2012. i 01. 01. 2013. godine je 31. 03. 2014. godine. Potvrde predati lično ili poslati poštom na adresu Regionalne lekarske komore Beograda, Kraljice Natalijе 3/II.

Još članaka...