RSS je najjefikasniji način praćenja vesti. Da biste se prijavili (Subscribe) na tzv. RSS Feed i bili obavešteni o najnovijim vestima odmah po startovanju pretraživača (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari...), kliknite na ikonu , odaberite servis na strani sa vestima (npr. Live Bookmarks), a zatim kliknite na Subscribe Now.

Više...

jun
15

Besplatna kontinuirana medicinska edukacija - jun 2015.

Obaveštavamo Vas da ste u mogućnosti da ostvarite besplatnu kontinuiranu medicinsku edukaciju, polaganjem sledećih testova:

  1. „Tuberkuloza: nikad završena priča – koliko je zapravo poznajemo““, koji je akreditovan u aprilskom akreditacionom roku za lekare pod brojem A-1-147/15, sa 10 bodova za polaznike.
  2. „Vrtoglavica (vertigo) – čest pratilac mnogih bolesti“ koji je akreditovan u aprilskom akreditacionom roku za lekare pod brojem A-1–1215/15, sa 8 bodova za polaznike.
  3. „Prevencija, pravovremeno prepoznavanje i lečenje osteporoze“ koji je akreditovan u aprilskom akreditacionom roku za lekare pod brojem A-1 – 1203, sa 6 bodova za polaznike.

Klikom na link dobićete sve informacije o samom testu, uslovima i načinu prijavljivanja.

Skenirane sertifikate o položenom online testu dobićete u prdf. formatu na Vašu email adresu koju budete uneli prilikom registrovanja na sistem ili ih možete preuzeti u prostorijama stručne službe RLK Beograda.

apr
21

Besplatna kontinuirana medicinska edukacija

Poštovani,
Obaveštavamo Vas da ste u mogućnosti da ostvarite besplatnu kontinuiranu medicinsku edukaciju, polaganjem sledećih testova:

1. „SLEEP APNEA – ozbiljna bolest na koju se retko pomišlja: novine u dijagnostici i terapiji“, koji je akreditovan u januarskom akreditacionom roku za lekare pod brojem A-1-147/15.

2. „Prava pacijenata – nezaobilazna karika u dobrom funkcionisanju zdravstvenog sistema“, akreditovan pod brojem A-1-77/15.

Klikom na link dobićete sve informacije o samom testu, uslovima i načinu prijavljivanja.

http://www.pulmologija.rs/kontinuirana-medicinska-edukacija-testovi/

http://kme.so-vil.co.rs/moodle/

Skenirane sertifikate o položenom online testu dobićete u .pdf formatu na Vašu email adresu koju budete uneli prilikom registrovanja na sistem.
jan
27

Saopštenje LKS

Poštovane koleginice i kolege,

Posle niza neprimerenih i zlonamernih insinuacija od strane užeg rukovodstva Srpskog lekarskog društva, predvođenog gospodinom Radojem Čolovićem, primorani smo, radi istine i pravde, da se obratimo svim lekarima u Srbiji. Do sada nismo reagovali, ne zbog nedostatka protivargumenata, već zbog želje da ne urušimo ugled i dostojanstvo lekarske profesije uključivanjem u prizemne i ostrašćene, a pritom potpuno neutemeljene napade na Lekarsku komoru Srbije. Pamfleti nisu način da se rešavaju problemi, a nisu ni primereni akademskom nivou.

Više...

Štampa
jan
24

Javni poziv za akreditaciju programa KE

Zdravstveni savet Srbije

Broj: 153-02-4294/2013-01
Datum: 02. 12. 2013.
Beograd

Svi zainteresovani subjekti koji mogu sprovoditi postupak kontinuirane edukacije (u daljem tekstu: KE) zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika prema Pravilniku o bližim uslovima za sprovođenje kontinuirane edukacije za zdravstvene radnike i zdravstvene saradnike ("Službeni Glasnik RS", br. 2/11) treba da dostave poštom svoje predloge programa nadležnoj Komori zdravstvenih radnika:

jan
23

GLASNIK LKS

Broj 19

DECEMBAR 2013


ETIČKI ASPEKTI TRANSPLANTACI JE ORGANA // AKTUELNOSTI KOMORI // SRPSKI LEKARI IMAJU DOBRU REPUTACIJU // INTERVJU // ZDRAVSTVENI SISTEM // NOVE TEHNOLOGIJE // MOBILNA APLIKACIJA SKIN-SCAN // SA STRUČNIH OKUPLJANJA // SAVETI PRAVNIKA RLKB // PREDSTAVLJAMO ZDRAVSTVENU USTANOVU // DVA JUBILEJA KLINIKE ZA NEUROHIRURGIJU KCS // PRVA PRIVATNA PLATFORMA ZDRAVSTVA U SRBIJI // KOREKCIJA „LEVKASTIH GRUDI“ I KOD ODRASLIH // LEKARI PIŠU // PRENOSIMO IZ DRUGIH GLASILA // KME // IN MEMORIAM // IZ ISTORIJE MEDICINE // ODLUKE SUDOVA ČASTI //

 

 

Više...

Još članaka...