Regionalna lekarska komora Beograda

ODLOŽENO: Kongres ,,Značaj skrininga i promena životnih navika za prevenciju malignih bolesti”

Obaveštenje o odlaganju Kongresa

Poštovani,

Zbog epidemioloske situacije kao i preporuke organa Republike Srbije o neodrzavanju skupova u zatvorenom prostoru sa vise od 100 osoba, odlazu se Kongres ,,Značaj skrininga i promena životnih navika za prevenciju malignih bolesti” i Nacionalni kurs „Kako napisati i objaviti rad za medicinski časopis Lekarske komore Srbije“, do daljnjeg.

O terminu održavanja bićete blagovremeno obavešteni.

Poštovane koleginice i kolege,

Čast nam je da najavimo Prvi kongres Regionalne lekarske komore Beograda sa međunarodnim učešćem pod nazivom ,,Značaj skrininga i promena životnih navika za prevenciju malignih bolesti”, koji će se održati u Hotelu Zira, od 2. do 3. aprila 2020. i Nacionalni kurs „Kako napisati i objaviti rad za medicinski časopis Lekarske komore Srbije“, koji će se održati 4. aprila 2020. na istom mestu.

U okviru ovog Kongresa biće analiziran značaj skrininga i svih druguh preventivnih mera u cilju smanjivanja oboljevanja i umiranja od malignih bolesti. Poseban akcenat biće stavljen na sagledavanje epidemiološke situacije malignih bolesti u Republici Srbiji, kao i na rezultate dosadašnjeg organizovanog nacionalnog skrininga za rak dojke, grlća materice i kolorektuma. Pored toga slušaoci će biti upoznati i sa velikim brojem drugih skrining testova za rano otkrivanje malignih tumora.

Tokom dva dana Kongresa razmenjivaće se znanja, mišljenja i iskustva s kolegama iz zemlje i inostranstva i bićemo upoznati sa najnovijim trendovima. U ime Organizacionog i Naučnog odbora kongresa, pozivamo vas da pošaljete svoje radove, i time aktivno učestvujete u radu Kongresa, a samim tim i značajno doprinesete njegovom opštem uspehu.

Molimo Vas da apstrakte, koji sadrže uvod, metode, rezultate i zaključke istraživanja, napisane u okviru 300 reči, slovima tajms nju roman (Times New Roman), veličine 11, sa napomenom da li želite da bude izložen u vidu postera ili usmeno, pošaljete do 20.3.2020. na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Naučni odbor će od svih prijavljenih radova izabrati najbolje za usmeno prezentovanje.

Srdačno vas pozdravljamo, s velikom željom da prisustvujete i uzmete učešće u radu kongresa,
Odbor za medicinsko obrazovanje
Regionalne lekarske komore Beograd

Kongres je akreditovan od strene Zdravstvenog saveta Srbije pod brojem C-1-1/20 kao nacionalni kongres sa medjunarodnim učešćem sa 13 bodova za predavače, 8 bodova za slušaoce, 11 bodova za usmenu preznetaciju, 9 bodova za poster prezentaciju.

Kurs je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije pod brojem C-1-3/20 kao nacionalni kurs prve kategorije sa 12 bodova za predavače i 6 bodova za slušaoce.