Obnavljanje licence u 2017. godini

Obaveštavamo Vas da će tokom 2017. godine, u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima za izdavanje, obnavljanje ili oduzimanje licence članovima komora zdravstvenih radnika ("Sl. glasnik RS", br. 119/2007, 23/2009, 40/2010 i 102/2015), biti sproveden postupak obnavljanja licence za sve lekare-članove Кomore koji poseduju licencu izdatu 2010. godine.

Obnavljanje licence vrši se na lični zahtev člana Кomore.
Formu zahteva za obnovu licence možete preuzeti sa sajta Lekarske komore Srbije i Regionalne lekarske komore Beograda.

Pored zahteva, neophodno je dostaviti i sva dokumenta navedena u obrascu Zahteva za obnavljanje licence.
Nadležna Regionalna lekarska komora izdaje potvrdu o broju bodova koje je lekar sakupio u toku perioda važenja licence.

Zahtev i potrebne dokaze za obnavljanje licence možete podneti lično, putem pošte ili elektronskom poštom (potpisan i skeniran) na adresu:
Regionalna lekarska komora Beograda,
Makenzijeva broj 53,
11000 Beograd,
mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ,
telefon: 011/36-26-198.

Zahtev za obnavljanje licence lekari podnose najkasnije 60 dana pre isteka roka važenja licence.

Shodno pomenutom Pravilniku, neophodno je da nadležnoj Regionalnoj lekarskoj komori dostavite i potvrde o učestvovanju na programima kontinuirane edukacije tokom 2016. godine, odnosno ukoliko ste neophodan broj bodova sakupili iste možete dostaviti i ranije.

Za sva dodatna pojašnjenja možete se obratiti stručnim službama Regionalnih lekarskih komora telefonom ili elektronskom poštom.

NAPOMENA: Obaveza sakupljanja bodova u skladu sa čl. 8. Pravilnika postoji od 01.01.2010.god. Ukupan broj potrebnih bodova je 140, a broj bodova sakupljen u jednoj licencnoj godini ne može biti manji od 10.
Neopodno je da, ukoliko to već niste učinili, u skladu sa ZКZR i Statutom LКS, izmirite dugovani iznos članarine za protekli period važenja licence.