Važno obaveštenje - promena adrese

Poštovani članovi Regionalne lekarske komore Beograda,

Od ponedeljka 20.06.2016. godine, nova adresa Regionalne lekarske komore Beograda je ulica Makenzijeva br. 53, sprat III.
Kancelarija u ulici Kraljice Natalije br. 3 neće biti u funkciji.
Telefonski brojevi ostaju nepromenjeni: 011/3626-196, 3626-197 i 3626-198.

S poštovanjem,
Predsednik Regionalne lekarske komore Beograda

Javni poziv organizatorima KME

Pozivaju se organizatori akreditovanih programa kontinuirane edukacije za lekare, da prijave svoje programe Regionalnoj lekarskoj komori Beograda, ukoliko žele da se isti održavaju uz tehničku podršku Regionalne lekarske komore Beograda.

Prijavu mogu podneti: isključivo organizatori akreditovanih besplatnih predavanja za lekare.

Regionalna lekarska komora Beograda obezbediće organizatorima KE prostor i tehničku podršku stručne službe Regionalne lekarske komore Beograda. Prijava akreditovanih programa vršiće se u toku 2017. godine.
Prijave podneti lično ili putem pošte na adresu Mekenzijeva 53 sprat III, Beograd.

Обнављање лиценце - достављање КМЕ сертификата

Обавештавамо Вас да је 12. децембра 2015. године ступио на снагу Правилник о измени Правилника о ближим условима за издавање, обнављање или одузимање лиценце члановима комора здравствених радника („Сл. гласник РС“, бр. 119/07, 23/09, 40/10 и 102/15).

Чланом 10. наведеног Правилника предвиђено је да:

Nastavi sa čitanjem

Obaveštenje u vezi polaganja licencnog ispita - martovski ispitni rok

Poštovane kolege, kandidati za polaganje licencnog ispita,

Obaveštavamo Vas da će se martovski ispitni rok za polaganje licencnog ispita, održati u periodu od 25.03.2016. godine do 01.04.2016. godine. tačan termin polaganja licencnog ispita biće naknadno objavljen u zavisnosti od broja prijavljenih kandidata.

Istovremeno Vas obaveštavamo da se zahtevi za polaganje licencnog ispita mogu podneti do 10.03.2016. godine.

Nastavi sa čitanjem

virus Zika

SZO: Porast neuroloških poremećaja zbog virusa Zike

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je broj neuroloških poremećaja u porastu u nekoliko zemalja Latinske Amerike, gde je zabeležena epidemija virusa Zika.

U svom nedeljnom izveštaju iz Ženeve, SZO navodi da su slučajevi Gilen-Bareovog sindroma (GBS), koji može izazvati privremenu paralizu, zabeleženi u Brazilu, Kolumbiji, Salvadoru, Surinamu i Venecueli.

Porast broja slučajeva Gilen-Bareovog sindroma deluje da je povezan sa širenjem virusa Zika u 33 države, preneo je AP.

SZO je, međutim, navela da „uzrok porasta pojave Gilen-Bareovog sindroma ostaje nepoznat”, posebno zato što i virusi poput Denge, Čikungunje i Zike, koje sve prenose zaraženi komarci, svi su u isto vreme prisutni na američkom kontinentu.

U vezi sa epidemijom virusa Zika je porast broja slučajeva mikrocefalije, retkog poremećaja gde se beba rađa sa manjim obimom glave i mozga nego što je normalno.

(Tanjug)