Važno obaveštenje - promena adrese

Poštovani članovi Regionalne lekarske komore Beograda,

Od ponedeljka 20.06.2016. godine, nova adresa Regionalne lekarske komore Beograda je ulica Makenzijeva br. 53, sprat III.
Kancelarija u ulici Kraljice Natalije br. 3 neće biti u funkciji.
Telefonski brojevi ostaju nepromenjeni: 011/3626-196, 3626-197 i 3626-198.

S poštovanjem,
Predsednik Regionalne lekarske komore Beograda

Javni poziv organizatorima KME

Pozivaju se organizatori akreditovanih programa kontinuirane edukacije za lekare, da prijave svoje programe Regionalnoj lekarskoj komori Beograda, ukoliko žele da se isti održavaju uz tehničku podršku Regionalne lekarske komore Beograda.

Prijavu mogu podneti: isključivo organizatori akreditovanih besplatnih predavanja za lekare.

Regionalna lekarska komora Beograda obezbediće organizatorima KE prostor i tehničku podršku stručne službe Regionalne lekarske komore Beograda. Prijava akreditovanih programa vršiće se u toku 2017. godine.
Prijave podneti lično ili putem pošte na adresu Mekenzijeva 53 sprat III, Beograd.

Eserihie coli

Superbakterije

Izvor: AZ, 6. jula 2016, autor Jürg Zittlau, sazeo M. Podvinec

U Kini i Evropi poslednjih godina pojavile su se superbakterije, koje su se poslednjih meseci prosirile i na SAD. Radi se o efektu dugogodisnje primene antibiotika u medicni, poljoprivredi i stocarstvu. Vremenom, velik broj bakterija razvio je mehanizme koji ih stite od cesto primenjivanih lekova. Narocito su opasni izvesni sojevi crevnih bakterija Eserihije koli, cija rezistencija se vrlo brzo razvija. Pored toga, mnoge bakterije izlucuju veoma jake toksine, koji razaraju tkivo i tako ubrzavaju sirenje bakterija u okolinu, a deluju na organizam i u opstem smislu znacajno smanjujuci otpornost i slabe opste stanje pacijenata.

Nastavi sa čitanjem

Sertifikati

Sertifikati Hajat, 12. i 13. maj 2016.

Obaveštavamo vas da sertifikate sa međunarodnog simpozijuma 1. kategorije: Savremeni pristup u primeni matičnih ćelija, transplantaciji organa i organizaciji hitne pomoći - saradnja lekara Beograda i lekara iz dijaspore, koji je održan u Hotelu Hajat 12. i 13. maja 2016. možete preuzeti u prostorijama RLK Beograda u ulici Makenzijeva 53, III sprat.

Međunarodni simpozijum 1. kategorije

Međunarodni simpozijum 1. kategorije

Medjunarodni simpozijum 1. kategorije: Savremeni pristup u primeni maticnih celija ,transplantaciji organa i organizaciji hitne pomoci - saradnja lekara Beograda i lekara iz dijaspore , podrzan od strane RLK-e Bgda , je zavsen. Ucestvovalo je preko 1400 lekara iz Beograda i Srbije.

Nastavi sa čitanjem