Regionalna lekarska komora Beograda

Obnova licence

Obnavljanje licence sprovodi se u skladu sa ZOZZ I Pravilnikom o bližim uslovima za izdavanje, obnavljanje ili oduzimanje licence članovima komora zdravstvenih radnika ("Sl. glasnik RS", br. 119/2007, 23/2009, 40/2010 i 102/2015)

Obnavljanje licence vrši se na lični zahtev člana Кomore. Zahtev za obnavljanje licence lekari podnose najkasnije 60 dana pre isteka roka važenja licence.

Formu zahteva za obnovu licence možete preuzeti sa sajta Lekarske komore Srbije i Regionalne lekarske komore Beograda.

Pored zahteva, neophodno je dostaviti i sva dokumenta navedena u obrascu Zahteva za obnavljanje licence.
Nadležna Regionalna lekarska komora izdaje potvrdu o broju bodova koje je lekar sakupio u toku perioda važenja licence.

Zahtevpotvrdu o raduuplatnicu za obnavljanje licence možete podneti lično, putem pošte ili elektronskom poštom (potpisan i skeniran) na adresu:
Regionalna lekarska komora Beograda, 
Makenzijeva broj 53, 
11000 Beograd, 
mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
telefon: 011/36-26-198.

Za sva dodatna pojašnjenja možete se obratiti stručnim službama Regionalnih lekarskih komora telefonom ili elektronskom poštom.

NAPOMENA: Obaveza sakupljanja bodova u skladu sa čl. 8. Pravilnika postoji od 01.01.2010.god. Ukupan broj potrebnih bodova je 140, a broj bodova sakupljen u jednoj licencnoj godini ne može biti manji od 10.
Neopodno je da, ukoliko to već niste učinili, u skladu sa zakonom o komorama zdravstvenih radnika i Statutom LКS, izmirite dugovani iznos članarine za protekli period važenja licence.